пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Звернення Ініціативної Групи “Першого грудня до політиків: “Схаменіться!”

Не вбивайте Україну своїми чварами! Зумійте, нарешті, виправити помилку наших предків - поставте спільні національні інтереси вище ваших особистих амбіцій, вигод, претензій. Доки українці своїми чварами і невмінням порозумітись щодо простих речей служитимуть своїм ворогам?
________________________
Інколи корисно подивитися на себе очима наших ворогів.

Один із них, «червоний Бонапарт» Лев Троцький, наприкінці 1919 року пояснював «агітаторам-комуністам на Україні», як слід вести пропагандистсько-підривну роботу, використовуючи «побутові особливості характеру українців».
В українцях часом прокидається «страшний дух» – «вільний дух запорізького козацтва й гайдамаків», який «кипить, бурлить, наче грізний Дніпро на своїх порогах і змушує українців творити чудеса хоробрості, – нагадував він. - Це той самий дух свободи, який давав українцям нелюдську силу протягом сотні літ, щоб воювати проти поневолювачів: поляків, росіян, татар і турків і здобувати над ними блискучі перемоги».
Проте ці перемоги, продовжував Троцький, завжди зводилися нанівець, тому що українцям заважали «безмежна довірливість і поступливість, а також відсутність усвідомлення необхідності постійної міцної злютованості всіх членів держави не тільки в час війни».
І все летіло шкереберть. На радість ворогам…
Чи змінилося щось із тих пір?
Чи стали іншими наші вороги?
І головне: чи стали іншими ми самі?
Чи позбулися своєї наївності? Чи дбаємо про міцну злютованість нації?
Якби ж то!
Історія нічого не навчила нас, бо ми виявилися кепськими учнями в її школі. Усі воюють з усіма. Дехто ладен національною ідеєю зробити гасло «Бий своїх, щоб чужі боялись!» Але «чужі» не бояться – тільки тішаться.
Політичний клас – у полоні корисливих або ж вузьких партійних інтересів. Гідність людини, пам’ять про Майдан розчиняється у чварах і корупційних комбінаціях злодійкуватих можновладців.
Влада все ще, як і в найгірші часи, залишається бізнесом. Олігархічна система законсервувалася і чинить шалений спротив реформам.
Так не може тривати вічно. Надто тяжку ціну сплатили українці за те, щоб жити по-людськи.
Україна не має права на чергове самознищення через брак волі до внутрішньої консолідації нації.
Пам’ятайте про це, політики!
І Шевченкове пам’ятайте: «Схаменіться, будьте люде, бо лихо вам буде!
Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму 1991 року, що 90% голосів проголосив народну волю до незалежності та суверенітету України. ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри, "становлення вільного народу України, об’єднаного спільними духовними вартостями, здатного творити моральну політику, справедливу економіку та соціальне благо".


1 коментар: