вівторок, 23 травня 2017 р.

"Китайський народ – одна із найефективніших людських спільнот на Земній кулі?" Приходьте на семінар про І-цзін та Україну



30 травня 2017, 16:00 відбудеться Засідання CVІ Семінару дослідників східних філософій (к. 327)
Тема засідання:
“Китайський “Канон змін”
як можливий фактор впорядкування соціального простору України”
Доповідач:
Роман Москаль (м. Харків),
адвокат, незалежний дослідник китайської культури та традиції китайської іцзиністики, автор книжки: «І цзін. Правильно міркувати, щоб передбачати: Вступ до іцзінознавства». – Харків: Акта, 2016. – 280с.
ЗАПРОШУЄМО УСІХ ЗАЦІКАВЛЕНИХ!
Тези доповіді
  1. Що є критерієм ефективності людських спільнот? Політична організація, потужна економіка, динамічна демографія, чи щось інше?
  2. Поміркуємо про способи смислообігу в суспільстві та його роль для стійкості людських спільнот;
  3. Китайський народ – одна із найефективніших людських спільнот на Земній кулі. Чому? І чи це так?
  4. Поговоримо про китайські тексти взагалі і особливо – про Канони; про їх особливості. Чи можемо ми зрозуміти смисли китайських текстів?
  5. Як китайські вчені мужі вивчали Канони? Чи не є це для нас перешкодою для розуміння китайської мудрості? Чи можемо ми бути впевнені, що взагалі можемо пізнати китайську мудрість?
  6. «І цзін», Китайський «Канон Змін» - що це за текст? Яка роль «І цзіну» у китайській цивілізації? Як вплинув цей текст на свідомість китайських вчених та управлінців впродовж тисячоліть побутування цього Канону у китайській цивілізації на важливих позиціях?
  7. Чи можемо ми у якийсь спосіб за допомогою «І цзіну» зробити смислообіг в Україні більш ефективним? Моя відповідь – так. І я поясню чому.

Організатори:
Інститут філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України
відділ історії зарубіжної філософії
сектор історії східної філософії


Див.:




Немає коментарів:

Дописати коментар